Haunted – Teaterungdom

Kamilla Skallerud – 27.10.2017

HAUNTED

På lørdag er det urpremiere på Haunted – The musical, og vi tok en rask prat med skuespiller Ingrid Brenli midt i oppkjøringen.

Ingrid Brenli (24) er fra Hadeland og har holdt på med sang, dans og teater så lenge hun kan huske. Hun skjønte fort at det var dette hun ville satse på, og etter et år på Romerike folkehøyskole, startet hun på Musikkteaterhøyskolen. Der gikk hun ut med bachelor i 2016. Det var også i 2016 at hun ble kjent med skaperen av forestillingen Haunted, nemlig Harriet Müller-Tyl. Müller-Tyl har jobbet som musikalartist i Wien i over 20 år, men har nå slått seg ned i Ås hvor hun underviser i sang, samtidig som hun skriver og setter opp egne musikaler. Brenli forteller at hun ikke på noen måte var i tvil da kollegaen spurte om hun ville bli med på det nye prosjektet Haunted.

Foto: Harriet Müller-Tyl

«Jeg syntes historien virket veldig spennende, og det å få være med å forme sin egen karakter fra starten er jo helt gull», sier Ingrid, og legger til at forestillingens humor og dens såre punkter også gjorde at hun falt for den. Forestillingen handler om Lord Lucas, Lady Anne og deres tjenestepike som alle ble myrdet for 100 år siden, og nå hjemsøker huset hvor det nyforelskede paret Lily og Martin flytter inn i. I følge musikalens hjemmeside er forestillingen «meget løst basert på en mulig sann historie».

I castet finner vi både amatører og profesjonelle, og Ingrid trekker fram det gode miljøet blant skuespillerne som noe av det beste med produksjonen. Det å ha gode medspillere og scenearbeidere har gjort prosessen mye lettere. De har kost seg med utvikle denne forestillingen, som i helgen settes opp for aller første gang!

Vi i Teaterungdom syns det er kjempe gøy med urpremierer og gleder oss til å se Haunted – The musical i Ås på lørdag! Bli med du også!

– Kamilla

Les saken her

2017-11-06T10:49:22+00:00oktober 27th, 2017|Pressemedlinger|