Premiere på egenprodusert musikal i Ås kulturhus

Lørdag har de premiere på egenprodusert musikal i Ås kulturhus

Ås Avis – 24/10-2017
Bonsak Hammeraas

Grunnstammen i

Bildetekst:Grunnstammen i «Haunted» øver inn musikalen på et lager i Vestby. Fra venstre Myfanwy Moore, Trond Nielsen, Karl Otto Aalerud, Harriet Müller-Tyl, Anette Buene, Filip Ihrsen og Ingrid Brenli. Foto: Bonsak Hammeraas

Harriet Müller-Tyl, Myfanwy Moore og Trond Nielsen har stiftet Ås musikalclub. På lørdag kommer verdenspremiere på den egenproduserte musikalen «Haunted» i Ås kulturhus.

ÅS: – Vi elsker musikaler. Dermed var veien kort til å danne en egen musikalklubb innen sjangeren. Siden starten for godt ett år siden har vi skrevet ferdig en historie, delt opp i  21 sangtekster og satt til musikk.

Lørdag 28. oktober har vi verdenspremiere i Ås kinoteater, sier de tre stifterne til Ås Avis.
Som nevnt består «Haunted» av 21 sanger, alle på engelsk. Dialogene mellom er imidlertid på norsk, så her vil det være slik som man har det i dagliglivet.

Filip Ihrsen og Ingrid Brenli i en heftig scene.

Filip Ihrsen og Ingrid Brenli i en heftig scene. Foto: Bonsak Hammeraas

Lagersang

Da det var vanskelig å få tak i ledige lokaler for å trene inn musikalen fikk Trond Nielsen i lederteamet låne et lagerlokale hans arbeidsgiver har på Deli skog næringspark i Vestby. Så blant reoler og trucker har musikalgjengen montert opp kulisser og hatt øvelser i lengre tid.

På det meste er det 25 aktører på scenen. Ti av dem er et kor fra Lund i Sverige. Syv norske sangere i Broadway Singers stepper også inn som skuespillere når det er nødvendig.

Fra London

Historien utspiller seg i London ved forrige århundreskifte. Her kjøper noen et hus hvor det spøker, og andre vil egentlig overta huset. Her er det både lady og lord, barnepike, ektepar, elskerinne og bareier. En hund er også sentral i historien. Alt dette blir det intriger og historier rundt, satt i scene av Ås Musical Club.

Karl Otto Aalerud, Harriet Müller-Tyl og Trond Nielsen med musikal blant reoler i stål.

Karl Otto Aalerud, Harriet Müller-Tyl og Trond Nielsen med musikal blant reoler i stål. Foto: Bonsak Hammeraas

For og med voksne

– Jeg har alltid elsket musikalsjangeren. Allerede som fjortenåring hørte jeg på «West Side Story» mens andre ungdommer hørte popmusikk. Når jeg nå har muligheten, ønsker jeg å gjøre noe for og med voksne, hvor både proffer og amatører fra området kan jobbe sammen, sier Harriet Müller-Tyl, og legger til;

– En visjon jeg har er å få gjennomført dette jevnlig i de flotte lokalitetene vi har i kulturhuset i Ås kommune.

Forestillingen «Haunted» får bare denne ene oppsettingen i Ås iår, så det er nå på lørdag den er mulig å se her til lands. Men gjengen kommer igjen 27.oktober 2018 med samme forestilling. Det vurderes en oppsetting i Lund i Sverige, hvor 10 av sangerne kommer fra. Ellers er det Harriet Müller-Tyl som har sørget for sangene og melodiene. Myfanwy Moore med sin teaterbakrunn har sammen med Trond Nielsen skrevet manus og gjort regi, og er med over alt, som de andre to.

Se artikkel her

2017-11-06T10:41:14+00:00oktober 24th, 2017|Pressemedlinger|